27 januari 2015

Översvämning

Innan sommaren hade vi ett enormt skyfall och det var vatten överallt. Av en slump gick vi ner i groventrén (där alla täckskivor till vårt nya kök låg!) och där var fullt med vatten på golvet! Vi bor i ett sutteränghus och det visade sig att med årens lopp hade ett ventilationsgaller på baksidan blivit övertäckt med jord. Vi visste inte ens att det fanns där! När det nu kom så mycket regn rann vattnet helt enkelt genom jorden, in i ventilationen och in i vår groventré! Det skvalade vatten nerför tapeten! Usch vad trist!

I panik fick vi först flytta och torka alla bitar till köket, för att sedan ge oss på alla andra saker vi hade där. Det var nog egentligen bara en tom pappkartong som förstördes så vi hade enorm tur! Sedan blev det rivning av golv, byggfläkt och hela alltet. Då tapeten också blivit blöt fick vi riva ner allt och få allting omgjort. Tack och lov för hemförsäkringen!


När vi rev upp golvet hittade vi det gamla golvet under. Grönt golv med gröna trådiga tapeter var det tydligen här tidigare! Murrigt 70-tal så det skriker om det... Nu har vi istället vitt och grått. Ska ta några efter bilder också senare. Just nu är där fullt med möbler och kartonger som vi hämtat hos en gammal släkting som skulle sälja sitt hus, så nu kan vi knappt gå in där.

Inga kommentarer: